Ciacho…
Zanim zaprosisz przyjaciół czy rodzinę, wpadnij najpierw do nas po soczystą, pachnącą jabłkami szarlotkę, rozpływający się w ustach jedwabisty sernik, kuszący przyprawami i aromatem piernik, delikatną babkę lub przełożone kremem eleganckie ciasteczka. Przyjęcie będzie z pewnością udane, a goście… Znajdą się bez wątpienia w siódmym niebie… Spodziewaj się, że zechcą znów skosztować tych pyszności…
![31](https://nugat.com.pl/wp-content/uploads/2015/11/31.jpg)
Kostka czekoladowa – spód biszkoptowy z kakao i spód czekoladowy(biszkoptowo – tłuszczowy), krem czekoladowy, wykończona polewą czekoladową.
![32](https://nugat.com.pl/wp-content/uploads/2015/11/32.jpg)
Kostka orzechowa – spód orzechowy(biszkoptowo – tłuszczowy), sod biszkoptowy, krem o smaku orzecha laskowego, posypana orzechami arachidowymi.
![33](https://nugat.com.pl/wp-content/uploads/2015/11/33.png)
Kostka węgierska – spód biszkoptowy z kakao, masa kremowa czekoladowa z dodatkiem alkoholu i wiśni, wykończona polewą czekoladową.
![1 (Custom)](https://nugat.com.pl/wp-content/uploads/2015/09/1-Custom.jpg)
Ciasto Alaska– spód z ciasta czekoladowego, masy- bita śmietana kremówka i ganasz czekoladowy, wykończone czekoladowym żelem i obsypane czekoladową posypką.
![25 (Custom)](https://nugat.com.pl/wp-content/uploads/2015/09/25-Custom.png)
Rolada porzeczkowa – spód biszkoptowy, masa z bitej śmietany połączona z czarną porzeczką, posypana pudrem.
![23 (Custom)](https://nugat.com.pl/wp-content/uploads/2015/09/23-Custom.png)
Ambasador – spody biszkoptowe, masa na bazie bitej śmietany o smaku cytrynowym, galaretki owocowe, wykończone posypką cukrową.
![22 (Custom)](https://nugat.com.pl/wp-content/uploads/2015/09/22-Custom.png)
Trio czekoladowe – spody z ciasta czekoladowego, czarna porzeczka w żelu, mus czekoladowy, orzechowy, z białej czekolady, wykończone ganaszem czekoladowym.
![21 (Custom)](https://nugat.com.pl/wp-content/uploads/2015/09/21-Custom.jpg)
Biszkoptowe z owocami – ciasto biszkoptowo – tłuszczowe, truskawki, rabarbar posypane cukrem pudrem.
![20 (Custom)](https://nugat.com.pl/wp-content/uploads/2015/09/20-Custom.jpg)
Ciasto śliwkowe – spody biszkoptowe z kakao, masa czekoladowa ze śliwkami w spirytusie, bita śmietana, wykończone wiórkami czekoladowymi.
![19 (Custom)](https://nugat.com.pl/wp-content/uploads/2015/09/19-Custom.jpg)
Rafaello – spody biszkoptowe, masa śmietanowa z białą czekoladą i wiórkami kokosowymi, przesypana kawą i wykończona wiórkami kokosowymi.
![18 (Custom)](https://nugat.com.pl/wp-content/uploads/2015/09/18-Custom.jpg)
Snikers – spody z ciasta kruchego, masy – czekoladowa z orzechami, śmietanowa, kajmakowa, wykończony ganaszem czekoladowym z orzechami arachidowymi.
![17 (Custom)](https://nugat.com.pl/wp-content/uploads/2015/09/17-Custom.jpg)
Miodownik – spody z ciasta kruchego na miodzie, masa z kaszy mannej gotowanej na mleku, posypany cukrem pudrem.
![16 (Custom)](https://nugat.com.pl/wp-content/uploads/2015/09/16-Custom.jpg)
Ciasto pijak – spód biszkopt z makiem, przesmarowany dżemem z porzeczki, masa śmietanowa z dodatkiem rodzynek i alkoholu, wykończone polewą i posypką.
![15 (Custom)](https://nugat.com.pl/wp-content/uploads/2015/09/15-Custom.jpg)
Tortoletka z truskawkami – spód biszkoptowy, bita śmietana z dodatkiem truskawek, truskawki, galaretka truskawkowa.
![14 (Custom)](https://nugat.com.pl/wp-content/uploads/2015/09/14-Custom.jpg)
Ciasto kapitańskie – spody z ciasta czekoladowego, jasny biszkopt nasączany kawą, masy – budyniowa z dodatkiem ajerkoniaku, bita śmietana, posypane kakao.
![13 (Custom)](https://nugat.com.pl/wp-content/uploads/2015/09/13-Custom.jpg)
Ciasto wiśniowe – spody z ciasta czekoladowego (biszkoptowo – tłuszczowe), masa na bitej śmietanie, wykończone wiśniami w żelu.
![12 (Custom)](https://nugat.com.pl/wp-content/uploads/2015/09/12-Custom.jpg)
Orzechowiec – spody z ciasta kruchego na miodzie, masa z kaszy mannej gotowanej na mleku, wykończony masą kajmakową i orzechami włoskimi.
![11 (Custom)](https://nugat.com.pl/wp-content/uploads/2015/09/11-Custom.jpg)
Ciasto malinowe – spody biszkoptowe, masa na bazie bitej śmietany z dodatkiem malin i galaretki, wykończone różowymi wiórkami czekoladowymi.
![10 (Custom)](https://nugat.com.pl/wp-content/uploads/2015/09/10-Custom.jpg)
Ciasto rozkosz – spody biszkoptowe z kakao, masy – czekoladowa z prażynkami, budyniowa z kajmakiem, ganasz czekoladowy o smaku orzecha laskowego, wykończone kuleczkami i wiórkami czekoladowymi.
![9 (Custom)](https://nugat.com.pl/wp-content/uploads/2015/09/9-Custom.jpg)
Ciasto truflowe – spody z ciasta czekoladowego, masy – truflowa z dodatkiem alkoholu i prażynek z dodatkiem alkoholu, wykończone żelem.
![8 (Custom)](https://nugat.com.pl/wp-content/uploads/2015/09/8-Custom.jpg)
Szarlotka domowa – spód z ciasta kruchego, jabłka z dodatkiem rodzynek i cynamonu, posypana kruszonką.
![30](https://nugat.com.pl/wp-content/uploads/2015/11/30.jpg)
Sernik krakowski – spód z ciasta kruchego, masa serowa z rodzynkami, wykończona masą o smaku morelowym.
![7 (Custom)](https://nugat.com.pl/wp-content/uploads/2015/09/7-Custom.jpg)
Sernik królewski – spód z ciasta orzechowego, masa serowa z orzechami, wykończona kajmakową i orzechami.
![6 (Custom)](https://nugat.com.pl/wp-content/uploads/2015/09/6-Custom.jpg)
Sernik na zimno – spód biszkoptowy z kakao, masa serowa o smaku waniliowym z dodatkiem wiśni w żelu.
![5 (Custom)](https://nugat.com.pl/wp-content/uploads/2015/09/5-Custom.jpg)
Sernik wykwintny – spód biszkoptowy, masa serowa z dodatkiem brzoskwiń, piana z białek posypana kruszonką.
![4 (Custom)](https://nugat.com.pl/wp-content/uploads/2015/09/4-Custom.jpg)
Sernik babuni – spód biszkoptowy z kakao, masa serowa z wiśniami, wykończony tartym ciastem z dodatkiem kakao.
![2 (Custom)](https://nugat.com.pl/wp-content/uploads/2015/09/2-Custom.jpg)
Tiramisu – spody biszkoptowe nasączane kawą z dodatkiem likieru Amaretto, masa na bazie serka mascarpone, posypane kakao.
![2000](https://nugat.com.pl/wp-content/uploads/2015/09/2000.jpg)
Ciasto bananowe – spód biszkoptowy z kakao, masa bita śmietana z bananem, obsypane wiórkami z kokosu i kakao.
![200](https://nugat.com.pl/wp-content/uploads/2015/09/200.png)
Rolada makowa – ciasto biszkoptowe podwójnie pieczone, masa makowa, całość wykończona pomadą i orzechami arachidowymi.