Ciasta i ciasteczka

Ciacho…

Zanim zaprosisz przyjaciół czy rodzinę, wpadnij najpierw do nas po soczystą, pachnącą jabłkami szarlotkę, rozpływający się w ustach jedwabisty sernik, kuszący przyprawami i aromatem piernik, delikatną babkę lub przełożone kremem eleganckie ciasteczka. Przyjęcie będzie z pewnością udane, a goście… Znajdą się bez wątpienia w siódmym niebie… Spodziewaj się, że zechcą znów skosztować tych pyszności…

31


Kostka czekoladowa
– spód biszkoptowy z kakao i spód czekoladowy(biszkoptowo – tłuszczowy), krem czekoladowy, wykończona polewą czekoladową.

32


Kostka orzechowa
– spód orzechowy(biszkoptowo – tłuszczowy), sod biszkoptowy, krem o smaku orzecha laskowego, posypana orzechami arachidowymi.

34


Kostka firmowa
– spód biszkoptowy z kakao, bita śmietana kremówka.

33


Kostka węgierska
– spód biszkoptowy z kakao, masa kremowa czekoladowa z dodatkiem alkoholu i wiśni, wykończona polewą czekoladową.

35


Kostka kawowa
– spody biszkoptowe, masa kremowa z dodatkiem kawy.

36


Napoleonka
– spód z ciasta francuskiego, masa budyniowa o smaku wanilii, posypana cukrem pudrem.                              

37


Mini tarta
– spód z ciasta kruchego, dżem truskawkowy, masa na bazie śmietany, owoce.

38


Ptyś
– ciasto parzone, masa białkowa z dodatkiem aromatu truskawkowego

39


Omlet
– ciasto biszkoptowe, masa – bita śmietana kremówka, owoce.

40


Ekler
– ciasto parzone, masa budyniowa, wykończony mleczną polewą czekoladową.

40


Torcik bezowy
.

1 (Custom)


Ciasto Alaska
– spód z ciasta czekoladowego, masy- bita śmietana kremówka i ganasz czekoladowy, wykończone czekoladowym żelem i obsypane czekoladową posypką.

25 (Custom)


Rolada porzeczkowa
– spód biszkoptowy, masa z bitej śmietany połączona z czarną porzeczką, posypana pudrem.

24 (Custom)


Stefanka
– spody biszkoptowe, krem z dodatkiem kakao, oblana polewą czekoladową.

23 (Custom)


Ambasador
– spody biszkoptowe, masa na bazie bitej śmietany o smaku cytrynowym, galaretki owocowe, wykończone posypką cukrową.

22 (Custom)


Trio czekoladowe
– spody z ciasta czekoladowego, czarna porzeczka w żelu, mus czekoladowy, orzechowy, z białej czekolady, wykończone ganaszem czekoladowym.

21 (Custom)


Biszkoptowe z owocami
– ciasto biszkoptowo – tłuszczowe, truskawki, rabarbar posypane cukrem pudrem.                            

20 (Custom)


Ciasto śliwkowe
– spody biszkoptowe z kakao, masa czekoladowa ze śliwkami w spirytusie, bita śmietana, wykończone wiórkami czekoladowymi.

19 (Custom)


Rafaello
– spody biszkoptowe, masa śmietanowa z białą czekoladą i wiórkami kokosowymi, przesypana kawą i wykończona wiórkami kokosowymi.

18 (Custom)


Snikers
– spody z ciasta kruchego, masy – czekoladowa z orzechami, śmietanowa, kajmakowa, wykończony ganaszem czekoladowym z orzechami arachidowymi.

17 (Custom)


Miodownik
– spody z ciasta kruchego na miodzie, masa z kaszy mannej gotowanej na mleku, posypany cukrem pudrem.

16 (Custom)


Ciasto pijak
– spód biszkopt z makiem, przesmarowany dżemem z porzeczki, masa śmietanowa z dodatkiem rodzynek i alkoholu, wykończone polewą i posypką.

15 (Custom)


Tortoletka z truskawkami
– spód biszkoptowy, bita śmietana z dodatkiem truskawek, truskawki, galaretka truskawkowa.

14 (Custom)


Ciasto kapitańskie
– spody z ciasta czekoladowego, jasny biszkopt nasączany kawą, masy – budyniowa z dodatkiem ajerkoniaku, bita śmietana, posypane kakao.

13 (Custom)


Ciasto wiśniowe
– spody z ciasta czekoladowego (biszkoptowo – tłuszczowe), masa na bitej śmietanie, wykończone wiśniami w żelu.

12 (Custom)


Orzechowiec
– spody z ciasta kruchego na miodzie, masa z kaszy mannej gotowanej na mleku, wykończony masą kajmakową i orzechami włoskimi.

11 (Custom)


Ciasto malinowe
– spody biszkoptowe, masa na bazie bitej śmietany z dodatkiem malin i galaretki, wykończone różowymi wiórkami czekoladowymi.

10 (Custom)


Ciasto rozkosz
– spody biszkoptowe z kakao, masy – czekoladowa z prażynkami, budyniowa z kajmakiem, ganasz czekoladowy o smaku orzecha laskowego, wykończone kuleczkami i wiórkami czekoladowymi.

9 (Custom)


Ciasto truflowe
– spody z ciasta czekoladowego, masy – truflowa z dodatkiem alkoholu i prażynek z dodatkiem alkoholu, wykończone żelem.

8 (Custom)


Szarlotka domowa
– spód z ciasta kruchego, jabłka z dodatkiem rodzynek i cynamonu, posypana kruszonką.

30


Sernik krakowski
– spód z ciasta kruchego, masa serowa z rodzynkami, wykończona masą o smaku morelowym.

7 (Custom)


Sernik królewski
– spód z ciasta orzechowego, masa serowa z orzechami, wykończona kajmakową i orzechami.

6 (Custom)


Sernik na zimno
– spód biszkoptowy z kakao, masa serowa o smaku waniliowym z dodatkiem wiśni w żelu.

5 (Custom)


Sernik wykwintny
– spód biszkoptowy, masa serowa z dodatkiem brzoskwiń, piana z białek posypana kruszonką.

4 (Custom)


Sernik babuni
– spód biszkoptowy z kakao, masa serowa z wiśniami, wykończony tartym ciastem z dodatkiem kakao.

3 (Custom)


Sernik z brzoskwiniami
– spód z ciasta kruchego, masa serowa, brzoskwinie, wykończone żelem.

2 (Custom)


Tiramisu
– spody biszkoptowe nasączane kawą z dodatkiem likieru Amaretto, masa na bazie serka mascarpone, posypane kakao.

2000


Ciasto bananowe
– spód biszkoptowy z kakao, masa bita śmietana z bananem, obsypane wiórkami z kokosu i kakao.

200


Rolada makowa
– ciasto biszkoptowe podwójnie pieczone, masa makowa, całość wykończona pomadą i orzechami arachidowymi.

200


Truskawkowa fantazja
– ciasto biszkoptowe, masa twarogowa z czekoladą, wykończona galaretką z truskawkami.

200


Beza
  

200


Ciastka owsiane

200


Galaretki owocowe – pektynowe

200


Kokosanki

200


Ciastka kruche z kokosem i czarną porzeczką

200


Ciastka kruche na maśle z cukrem

200


Maczki z marmoladą

200


Ciastka maślane z nadzieniem cappucino

200


Mini eklery z kremem budyniowym

200


Rożki rumowe z alkoholem

200


Mini ptysie z nadzieniem adwokatowym

200


Ciastka krucho-francuskie z wiśnią

200


Rogaliki babuni z marmoladą

200


Wafle domowe

200


Wafle domowe kajmakowe

200


Paszteciki krucho – drożdżowe z kapustą i grzybami