Ciacho…
Zanim zaprosisz przyjaciół czy rodzinę, wpadnij najpierw do nas po soczystą, pachnącą jabłkami szarlotkę, rozpływający się w ustach jedwabisty sernik, kuszący przyprawami i aromatem piernik, delikatną babkę lub przełożone kremem eleganckie ciasteczka. Przyjęcie będzie z pewnością udane, a goście… Znajdą się bez wątpienia w siódmym niebie… Spodziewaj się, że zechcą znów skosztować tych pyszności…
Kostka czekoladowa – spód biszkoptowy z kakao i spód czekoladowy(biszkoptowo – tłuszczowy), krem czekoladowy, wykończona polewą czekoladową.
Kostka orzechowa – spód orzechowy(biszkoptowo – tłuszczowy), sod biszkoptowy, krem o smaku orzecha laskowego, posypana orzechami arachidowymi.
Kostka firmowa – spód biszkoptowy z kakao, bita śmietana kremówka.
Kostka węgierska – spód biszkoptowy z kakao, masa kremowa czekoladowa z dodatkiem alkoholu i wiśni, wykończona polewą czekoladową.
Kostka kawowa – spody biszkoptowe, masa kremowa z dodatkiem kawy.
Napoleonka – spód z ciasta francuskiego, masa budyniowa o smaku wanilii, posypana cukrem pudrem.
Mini tarta – spód z ciasta kruchego, dżem truskawkowy, masa na bazie śmietany, owoce.
Ptyś – ciasto parzone, masa białkowa z dodatkiem aromatu truskawkowego
Omlet – ciasto biszkoptowe, masa – bita śmietana kremówka, owoce.
Ekler – ciasto parzone, masa budyniowa, wykończony mleczną polewą czekoladową.
Torcik bezowy .
Ciasto Alaska– spód z ciasta czekoladowego, masy- bita śmietana kremówka i ganasz czekoladowy, wykończone czekoladowym żelem i obsypane czekoladową posypką.
Rolada porzeczkowa – spód biszkoptowy, masa z bitej śmietany połączona z czarną porzeczką, posypana pudrem.
Stefanka – spody biszkoptowe, krem z dodatkiem kakao, oblana polewą czekoladową.
Ambasador – spody biszkoptowe, masa na bazie bitej śmietany o smaku cytrynowym, galaretki owocowe, wykończone posypką cukrową.
Trio czekoladowe – spody z ciasta czekoladowego, czarna porzeczka w żelu, mus czekoladowy, orzechowy, z białej czekolady, wykończone ganaszem czekoladowym.
Biszkoptowe z owocami – ciasto biszkoptowo – tłuszczowe, truskawki, rabarbar posypane cukrem pudrem.
Ciasto śliwkowe – spody biszkoptowe z kakao, masa czekoladowa ze śliwkami w spirytusie, bita śmietana, wykończone wiórkami czekoladowymi.
Rafaello – spody biszkoptowe, masa śmietanowa z białą czekoladą i wiórkami kokosowymi, przesypana kawą i wykończona wiórkami kokosowymi.
Snikers – spody z ciasta kruchego, masy – czekoladowa z orzechami, śmietanowa, kajmakowa, wykończony ganaszem czekoladowym z orzechami arachidowymi.
Miodownik – spody z ciasta kruchego na miodzie, masa z kaszy mannej gotowanej na mleku, posypany cukrem pudrem.
Ciasto pijak – spód biszkopt z makiem, przesmarowany dżemem z porzeczki, masa śmietanowa z dodatkiem rodzynek i alkoholu, wykończone polewą i posypką.
Tortoletka z truskawkami – spód biszkoptowy, bita śmietana z dodatkiem truskawek, truskawki, galaretka truskawkowa.
Ciasto kapitańskie – spody z ciasta czekoladowego, jasny biszkopt nasączany kawą, masy – budyniowa z dodatkiem ajerkoniaku, bita śmietana, posypane kakao.
Ciasto wiśniowe – spody z ciasta czekoladowego (biszkoptowo – tłuszczowe), masa na bitej śmietanie, wykończone wiśniami w żelu.
Orzechowiec – spody z ciasta kruchego na miodzie, masa z kaszy mannej gotowanej na mleku, wykończony masą kajmakową i orzechami włoskimi.
Ciasto malinowe – spody biszkoptowe, masa na bazie bitej śmietany z dodatkiem malin i galaretki, wykończone różowymi wiórkami czekoladowymi.
Ciasto rozkosz – spody biszkoptowe z kakao, masy – czekoladowa z prażynkami, budyniowa z kajmakiem, ganasz czekoladowy o smaku orzecha laskowego, wykończone kuleczkami i wiórkami czekoladowymi.
Ciasto truflowe – spody z ciasta czekoladowego, masy – truflowa z dodatkiem alkoholu i prażynek z dodatkiem alkoholu, wykończone żelem.
Szarlotka domowa – spód z ciasta kruchego, jabłka z dodatkiem rodzynek i cynamonu, posypana kruszonką.
Sernik krakowski – spód z ciasta kruchego, masa serowa z rodzynkami, wykończona masą o smaku morelowym.
Sernik królewski – spód z ciasta orzechowego, masa serowa z orzechami, wykończona kajmakową i orzechami.
Sernik na zimno – spód biszkoptowy z kakao, masa serowa o smaku waniliowym z dodatkiem wiśni w żelu.
Sernik wykwintny – spód biszkoptowy, masa serowa z dodatkiem brzoskwiń, piana z białek posypana kruszonką.
Sernik babuni – spód biszkoptowy z kakao, masa serowa z wiśniami, wykończony tartym ciastem z dodatkiem kakao.
Sernik z brzoskwiniami – spód z ciasta kruchego, masa serowa, brzoskwinie, wykończone żelem.
Tiramisu – spody biszkoptowe nasączane kawą z dodatkiem likieru Amaretto, masa na bazie serka mascarpone, posypane kakao.
Ciasto bananowe – spód biszkoptowy z kakao, masa bita śmietana z bananem, obsypane wiórkami z kokosu i kakao.
Rolada makowa – ciasto biszkoptowe podwójnie pieczone, masa makowa, całość wykończona pomadą i orzechami arachidowymi.
Truskawkowa fantazja – ciasto biszkoptowe, masa twarogowa z czekoladą, wykończona galaretką z truskawkami.
Beza
Ciastka owsiane
Galaretki owocowe – pektynowe
Kokosanki
Ciastka kruche z kokosem i czarną porzeczką
Ciastka kruche na maśle z cukrem
Maczki z marmoladą
Ciastka maślane z nadzieniem cappucino
Mini eklery z kremem budyniowym
Rożki rumowe z alkoholem
Mini ptysie z nadzieniem adwokatowym
Ciastka krucho-francuskie z wiśnią
Rogaliki babuni z marmoladą
Wafle domowe
Wafle domowe kajmakowe
Paszteciki krucho – drożdżowe z kapustą i grzybami